Õhk vesi soojuspump

Õhk-vesi soojuspump

Õhk-vesi soojuspump pakub suurepärast lahendust kütmiseks, sooja tarbevee tootmiseks ja jahutamiseks nii uutes ehitistes kui ka olemasolevate küttesüsteemide renoveerimisel. Eriti hästi sobib see süsteem hoonetesse, kus kasutatakse veepõhiseid põranda- või radiaatorküttesüsteeme.

Energiatõhusus

Õhk-vesi soojuspumbad suudavad toota kuni 3-4 korda rohkem energiat kui nad tarbivad.

Keskkonnasõbralikkus

Kuna õhk-vesi soojuspump ei kasuta fossiilkütuseid, väheneb oluliselt süsinikdioksiidi heide.

Mitmekülgsus

Õhk-vesi soojuspumbad suudavad pakkuda nii kütet kui ka sooja tarbevett.

Säästa küttekuludelt kuni 80%

Õhk-vesi soojuspumbad on tänapäeval ühed kõige populaarsemad kütte- ja sooja vee tootmise seadmed, mis kasutavad välisõhust ammutatud soojust. Nende populaarsuse taga on mitmed olulised omadused, mis muudavad nad keskkonnasõbralikuks ja energiatõhusaks valikuks nii kodudele kui ka väiksematele ettevõtetele.

Elektrit säästetud
100
C02 säästetud
500
Raha säästetud
100
õhk-vesi soojuspump

Paigalda õhk-vesi soojuspump juba täna!

Teenused

õhk-vesi soojuspump

Akumulatsioonipaak

õhk-vesi soojuspump

Päikesepaneelid

Paigaldamise lihtsus ja paindlikkus

Erinevalt maasoojuspumpadest, mis nõuavad ulatuslikke kaevetöid ja suuremat krunti, on õhk-vesi soojuspumpade paigaldamine palju lihtsam ja vähem invasiivne. Need sobivad hästi nii uutesse hoonetesse kui ka renoveerimisprojektidesse​

Miks meie?

Kontakt

    Õhk-vesi soojuspumpad on muutumas üha populaarsemaks kütte- ja jahutusseadmeteks kodudes ja ärihoonetes. Need seadmed pakuvad keskkonnasõbralikku ja energiatõhusat lahendust, mis aitab vähendada küttekulusid ja CO2 heitmeid. Selles artiklis uurime lähemalt õhk-vesi soojuspumpade tööpõhimõtteid, eeliseid, paigaldusprotsessi ja kasutusvõimalusi.

    Mis on õhk-vesi soojuspump?

    Õhk-vesi soojuspump on seade, mis ammutab soojust välisõhust ja kannab selle üle vette, mida kasutatakse hoone kütmiseks, tarbevee soojendamiseks ja jahutamiseks. See töötab sarnaselt tavalisele külmkapile, kuid vastupidises suunas. Süsteem koosneb kahest põhiosast: välisüksus ja siseüksus. Välisüksus kogub soojust õhust ja siseüksus edastab selle kütteveesüsteemi.

    Tööpõhimõte

    Õhk-vesi soojuspump kasutab elektrit soojuse edasikandmiseks ühest kohast teise. Välisüksus sisaldab aurustit, kompressorit ja kondensaatorit, mis koos töötades koguvad välisõhust soojust. See soojus kantakse seejärel siseüksusesse, kus see juhitakse veeküttesüsteemi kaudu radiaatoritesse, põrandaküttesüsteemi või tarbevee soojendamiseks.

    Eelised

    Energiasäästlikkus

    Õhk-vesi soojuspumpade üks peamisi eeliseid on nende energiatõhusus. Need seadmed kasutavad elektrit ainult soojuse transportimiseks, mitte selle tootmiseks, mis muudab need palju tõhusamaks kui traditsioonilised kütteallikad, nagu gaasikatlad või elektriküttekehad.

    Keskkonnasõbralikkus

    Kuna õhk-vesi soojuspumbad kasutavad taastuvenergiat, on need keskkonnasõbralikumad. CO2 heitmed on oluliselt väiksemad võrreldes fossiilkütuseid kasutavate kütteallikatega. Lisaks on need seadmed suurepärane valik neile, kes soovivad vähendada oma süsiniku jalajälge ja aidata kaasa kliimamuutuste leevendamisele.

    Paindlikkus ja mugavus

    Õhk-vesi soojuspumbad pakuvad paindlikke lahendusi nii kütmiseks kui ka jahutamiseks. Need sobivad hästi erinevatesse kliimatingimustesse ja võivad töötada efektiivselt ka madalatel temperatuuridel. Lisaks saavad need seadmed pakkuda aastaringset mugavust, hoides suvel ruumid jahedana ja talvel soojana.

    Madalamad küttekulud

    Ehkki õhk-vesi soojuspumba algne paigaldus võib olla kallim kui traditsiooniliste kütteallikate oma, toovad need seadmed pikas perspektiivis kaasa madalamad küttekulud. Tõhus energia kasutamine ja väiksem elektritarbimine võivad märkimisväärselt vähendada igakuiseid energiakulusid.

    Paigaldus ja hooldus

    Paigaldusprotsess

    Õhk-vesi soojuspumba paigaldusprotsess on suhteliselt lihtne, kuid nõuab professionaalset lähenemist. Esimese sammuna tehakse energiatarbimise ja soojusvajaduse analüüs, et määrata sobiv süsteemi suurus ja tüüp. Seejärel paigaldatakse välis- ja siseüksused ning ühendatakse need veeküttesüsteemiga. Professionaalse paigaldaja kasutamine tagab süsteemi optimaalse toimimise ja pika eluea.

    Hooldus

    Õhk-vesi soojuspumbad vajavad regulaarset hooldust, et tagada nende tõhus ja usaldusväärne töö. See hõlmab õhu filtreerimist, süsteemi rõhu ja vedelike taseme kontrolli ning kompressorite ja soojusvahetite puhastamist. Regulaarne hooldus mitte ainult ei pikenda seadme eluiga, vaid aitab ka säilitada selle energiatõhusust.

    Kasutusvõimalused

    Elamukinnisvara

    Õhk-vesi soojuspumbad sobivad suurepäraselt elamukinnisvarale, pakkudes tõhusat kütmist ja jahutamist igasuguste kodude jaoks. Need süsteemid on eriti populaarsed uusehitistes ja energiatõhusates kodudes, kus soovitakse vähendada energiakulusid ja parandada sisekliimat.

    Ärikinnisvara

    Ka ärikinnisvara võib õhk-vesi soojuspumpade kasutamisest märkimisväärselt kasu saada. Kontorihooned, kaubanduskeskused ja tööstusrajatised saavad kasutada neid süsteeme nii kütmiseks kui jahutamiseks, vähendades samal ajal energiakulusid ja CO2 heitmeid. Paindlikkus ja suure jõudlusega töö muudavad need ideaalseks valikuks erinevatele ärikeskkondadele.

    Avalikud hooned

    Avalikud hooned, nagu koolid, haiglad ja raamatukogud, vajavad tõhusaid ja usaldusväärseid kütte- ja jahutussüsteeme. Õhk-vesi soojuspumbad võivad pakkuda püsivat sisekliimat, mis on oluline mugavuse ja tervise seisukohast. Lisaks aitab taastuvenergia kasutamine kaasa avalike hoonete keskkonnasõbralikkusele.

    Järeldus

    Õhk-vesi soojuspumbad pakuvad mitmeid eeliseid, sealhulgas energiatõhusust, keskkonnasõbralikkust, paindlikkust ja madalamaid küttekulusid. Need seadmed sobivad suurepäraselt nii elamu- kui ärikinnisvarale, pakkudes tõhusaid lahendusi kütmiseks ja jahutamiseks. Professionaalne paigaldus ja regulaarne hooldus tagavad nende seadmete pikaealisuse ja usaldusväärsuse. Kui otsite energiasäästlikku ja keskkonnasõbralikku kütte- ja jahutussüsteemi, tasub kaaluda õhk-vesi soojuspumba kasutamist.